SOCKRING

Sockring eller Body Sugaring

Sockring, eller Body Sugaring är en mycket skonsam och mindre smärtsam hårborttagningsmetod än exempelvis vaxning. Sockringstekniken använder en boll av sockerpasta som är gjord med endast tre enkla ingredienser: socker, citron, och vatten. Sockerpastan appliceras på huden i motsatt riktning av hårväxten, och dras sedan med ett flick av huden i den naturliga växtriktningen för skonsam extraktion. Detta eliminerar risken för avbrutna hårstrån, onödigt obehag, irritation och inåtväxande hårstrån. Sockerpastan fungerar samtidigt som peeling och avlägsnar alla torra och döda hudceller. Till skillnad från vaxning involverar kroppssockring inte pinnar eller ränder och ger därför mindre avfall.

Alla som jobbar på GLOWBAR är utbildade och examinerade i sockringstekniken och kallas för Sugaristas. Den sockerpasta som vi använder på GLOWBAR är en sockerpasta som är Ekologisk, FairTrade och Vegan.

Vill du veta mer? Läs och lär dig mer nedan.

Är du intresserad att utbilda dig till Sugarista? Läs mer och boka din plats redan idag! 

Mindre smärtsamt

Sockerpastan är vattenlöslig och fäster endast i hår och döda hudceller. Sockerpastan är ljummen, ej varm.

Långvariga Resultat

Håret extraheras i dess naturliga växtriktning. Riktigt kort hår kan tas bort. Därmed kan håret extraheras under sin tidiga tillväxtfas som gör att återväxten tar länge tid.

100% Naturligt

Tamara’s Organic Sugar är Certifierad Ekologisk, Certifierad med Leaping Bunny, samt Certifierad Fair-Trade. Innehåller endast Ekologiskt socker, Ekologisk citronsyra och Vatten.

Färre Inåtväxande Hårstrån

Håret extraheras i dess naturliga växtriktning. Med vaxning bryts hårstråt lättare då det dras ut åt motsatt håll.

Sockrings Historia

Långt innan vi använde plastrakhyvlar för att raka våra ben, tog människor bort kroppshår med olika former av socker. För många av oss verkar sugaring vara ett nytt sätt att ta bort oönskat hår, men dess historia sträcker sig ända tillbaka till det gamla Egypten! Det sägs att till och med Cleopatra, den berömda skönheten, använde sugaring för att hålla sin hud slät och hårlös. Hårlös slät hud ansågs vara en standard för skönhet i det gamla Egypten såväl som i norra och östra Afrika och Persien. Faktum är att i dag hänvisar vissa fortfarande till sockring som persisk vaxning! Då var socker begränsat till Papua Nya Guinea i den antika världen, så honung var förmodligen det första sockret som användes för hårborttagning. Den kombinerades med citron och vatten, och en muslinduk applicerades över sockerpastan för att underlätta borttagningen.

Samma grundrecept används fortfarande för sockring idag: vatten, socker och citron. Socker tar tag i hårstråna (inte huden) och förhindrar att mögel växer i lösningen, citron binder sockret samtidigt som det ger huden en vitamin C-boost, och vatten gör formulan löslig och kompletterar sockret. Andra termer för sugaring inkluderar sukkar (Mellanöstern och Egypten), agda i Turkiet och moum i Iran.

Även om sugaring är en uråldrig praxis kom det inte in i västerlänningars hudvårdsvanor förrän ganska nyligen. Sugaring kom in i den västerländska skönhetens värld i mitten av 80-talet i Storbritannien, även om det finns en viss debatt om exakt hur detta hände. Idag blir sugaring populärt i Nordamerika som en mindre smärtsam, mindre irriterande, mer naturlig och långvarig hårborttagningsmetod. Många av våra kunder blir förälskade i sugaring efter bara en session eftersom det är mindre smärtsamt och mindre rörigt.

Sugaring har en lång historia som sträcker sig tillbaka till den antika världen, men det görs fortfarande av samma anledningar idag som det var då: det är ett sätt att ta bort oönskat hår med mindre smärta och långvariga resultat! Nästa gång du kommer förbi för att sockra, kom ihåg att du fortsätter med en övning som Cleopatra och otaliga andra skönheter genom historien har använt för att se ut och känna sig som bäst!

Inför & Efter Sockring

Inför Behandling

För att behandlingen ska bli så skonsam som möjligt är det viktigt att du tar hand om huden innan och efter sockringen. Optimal hårlängd vid behandling är ca 3-5 mm, är håret längre än 1 cm bör du trimma håret innan behandling för att undvika onödig smärta. Försök att peela huden minst 1-3 gånger i vecka (EJ samma dag som behandlingen). Smörj in huden med en naturlig kroppsolja och en återfuktande kräm direkt efter varje dusch. När du kommer till oss är det bra om du har olja & kräm på hudområdet vi ska behandla. Tack vare att du ständigt exfolierar och återfuktar huden kommer du att få ett bättre resultat med minimal smärta.

Efter Behandling

24 timmar efter din sockring bör du undvika vissa aktiviteter för att inte irritera de nysockrade hårsäckarna som nu genomgår en läkningsprocess. Det är särskilt viktigt för att undvika hårsäcksinflammation och eventuell hypopigmentering (som kan förekomma om du solar inom 24 timmar). Undvik att träna, sola, bada, basta, smörja in dig med parfymerade produkter och att duscha inom de första 24 timmarna efter din behandling.

För att underlätta att håret växer ut som det ska igen rekommenderar vi att du peelar området 1-2 ggr i veckan och smörjer in huden efteråt (undvik parfymerade produkter i det intima området). 

Sugaring rekommenderas var 3-5:e vecka för bästa resultat.

FAQ - Sockring

Råd för att förbättra din hudhälsa

Mycket svåra inåtväxande hårstrån

Månad 1:
Morgon och kväll: Använd On the go Exfoliator Pads i 25 dagar. Applicera en blandning av Body SootheLotion och några droppar Soothing Oil.
Månad 2:
Morgon: Byt ut Exfoliator Pads mot Sweet Exfoliator Serum.
Kväll: Applicera en blandning av BodySoothe Lotion
och några droppar Soothing Oil. 

Mindre svårigheter eller tillfälligt inåtväxande hårstrån

Morgon och kväll: Applicera Sweet Exfoliator Serum.
Därefter en blandning av BodySoothe Lotion och
några droppar Soothing Oil.
Kväll 1 gång/vecka: Använd en mekanisk skrubb,
så som Bamboo + Enzyme Peel eller Dead Sea Salt Scrub. Därefter din vanliga kvällsrutin enligt ovan.

Inga problem med inåtväxande hårstrån

Varje dag efter dusch: Applicera en blandning av BodySoothe Lotion och några droppar Soothing Oil.
Kväll 1-3 gånger/vecka: Använd en mekanisk skrubb, så som Bamboo + Enzyme Peel eller Dead Sea Salt Scrub. Lägg därefter en mask med Hungarian Mineral Mud Mask eller Bamboo + Enzyme. Låt verka i ca 5 min.
Tvätta sedan bort med vatten.  Applicera sist en blandning av BodySoothe Lotion och några droppar Soothing Oil.