SOCKRING

Gör mindre ont – Långvariga resultat – Inga brutna hårstrån

Sockring

Gör mindre ont – Långvariga resultat – Inga brutna hårstrån

HISTORIA

Sockring eller Body Sugaring är en forntida Egyptisk hårborttagningsteknik som har spridit sig till större delen av Europa. Body Sugaring är en säker, skonsam och effektiv metod för att extrahera hår från hela kroppen på både kvinnor och män.

SUGARING

Sockerpastan består av socker, citron och vatten. Alla ingredienserna är ekologiska, veganska och märkta med “Fair Trade”.

Sockring/Body Sugaring är mer skonsam och mindre smärtsam hårborttagning än exempelvis vaxning. Vår teknik extraherar håret i dess naturliga växtriktning och även när håret fortfarande är i början av sin tillväxtfas. Detta eliminerar risken för avbrutna hårstrån, onödigt obehag, irritation och inåtväxande hårstrån. Sockerpastan fungerar samtidigt som peeling och avlägsnar alla torra och döda hudceller.

Före Behandling

För att behandlingen ska bli så skonsam som möjligt är det viktigt att du tar hand om huden innan och efter sockringen. Optimal hårlängd vid behandling är ca 3-4 mm, är håret längre bör du trimma håret innan behandling för att undvika onödig smärta. Försök att peela huden minst 1-3 gånger i vecka ( EJ samma dag som behandlingen). Smörj in huden med en naturlig kroppsolja och en återfuktande kräm direkt efter varje dusch. När du kommer till oss är det bra om du har olja & kräm på hudområdet vi ska behandla. Tack vare att du ständigt exfolierar och återfuktar huden kommer du att få ett bättre resultat med minimal smärta.

Efter Behandling

24 timmar efter din sockring bör du undvika vissa aktiviteter för att inte irritera de nyvaxade hårsäckarna som nu genomgår en läkningsprocess. Det är särskilt viktigt för att undvika hårsäcksinflammation och eventuell hypopigmentering (som kan förekomma om du solar inom 24 timmar). Undvik att träna, sola, bada, basta, smörja in dig med parfymerade produkter och att duscha inom de första 24 timmarna efter din behandling.

För att underlätta att håret växer ut som det ska igen rekommenderar vi att du peelar området 1-2 ggr i veckan och smörjer in huden efteråt (undvik parfymerade produkter i det intima området). 

Sugaring rekommenderas var 3-5:e vecka för bästa resultat.