Fransar & Bryn

Det sägs att ögonen är själens spegel. Vill du framhäva dina ögon och ge ditt utseende ett lyft?

YUMI LASHES - LASH LIFT

Vad är lash lift?

Lash lift är ett naturligt alternativ för längre och tjockare fransar med ett naturligt lyft. En lash lift behandling ger snygga böjda ögonfransar som i sin tur ger ett piggare utseende.

 

Vad är skillnaden mellan lash lift & ögonfransförlängning?

Jämfört med ögonfransförlängning, där lösögonfransar limmas på den egna fransraden, är den här metoden mer skonsam och sliter inte på de egna fransarna. Förutom att resultatet innebär vackert böjda fransar så blir blicken automatiskt lite piggare. Men resultatet blir inte heller lika uppenbart med lash lift, så är du ute efter en riktig volym-effekt så är kanske ögonfransförlängning alternativet du ska välja.

Hur länge håller lash lift?

Hållbarheten varierar beroende på din fransars växtcykel. Det är din egen franscykel som bestämmer när varje frans ska falla. Den kan påverkas av stress, hormonella förändringar, livsstil med mera. Men generellt håller lash lift allt från 5-12 veckor, varav runt 8 veckor är det vanligaste. Undvik värme och vatten de första 48 timmarna, men sedan går det bra med icke-vattenfast mascara. Att använda mascara ofta kan dock göra så att fransarna tappar volym tidigare. Vill man behålla böjen rekommenderas en ny lash lift efter 6-10 veckor.

Hur går en lash lift till?

Först bestäms vilken form som passar dina fransar. Har du kortare fransar behöver du exempelvis mer raka fransar som pekar uppåt medan längre fransar behöver mer kurva. Sedan fästs fransarna, strå för stå, på en silikonplatta som fästs ovanpå dina ögonlock medan du blundar. Efter det appliceras 2 vätskor i olika omgångar som ser till att böja dina fransar permanent från roten. I slutet av behandlingen färgas fransarna för att ge en illusion av att de blir ännu fylligare. Behandlingen avslutas med en vårdande keratininpacking. Keratin verkar som en laminering av dina egna fransar, det vårdar och stärker fransarna som kan bli ca 3 mm längre.

Behandlingen tar ca 60 min.
 

Vem kan göra lash lift? 

Lash lift metoden passar dem flesta men är optimal för dig som kanske inte kan eller orkar använda mascara/fransböjare av olika skäl. Den passar perfekt för dig som vill ha ett naturligt resultat utan lösfransar och extensions men ändå vill ha ett piggt lyft runt ögonen.

För dig med känslig hud: Det är sällan som lyftet ger någon reaktion på huden, men dubbelkolla alltid med oss om du känner dig osäker. Det brukar inte vara någon fara för personer med känslig hud.

För dig som är vegan: Behandligen är helt vegansk

För dig med sköra fransar: Kvaliteten på fransarna kan spela roll. Har du sköra fransar bör du boosta fransarna med serum innan behandling.

Före Behandling

Efter Behandling

Kontraindikationer

YUMI BROW - BROW LIFT

Vad är brow lift?

Brow lift, kallas även brow lamination, omdirigerar hårstråts växtriktning så att du kan styla dom precis så som du önskar. Oftast är situationen att hårstråna växer neråt och då gör browlift att du enkelt kan borsta upp dom sen i önskad riktning! Brow lift innebär alltså att du kan borsta stråna hur du vill – dom måste inte ligga uppåt och det kan också hända att dom lägger sig neråt när du sover på dom och måste borstas upp på morgonen.

Hur länge håller brow lift?

Hållbarheten varierar beroende på din brynets växtcykel. Men generellt håller brow lift mellan 4-8 veckor. Efter behandling ska man inte utsätta ögonbrynen för väta eller värme. Avstå med att duscha ögonbrynen de efterföljande 48 timmarna. Ett tips är därför att duscha precis innan utförd behandling. Efter avslutad behandling bör du undvika bastu och solning i 48 timmar.

Hur går en brow lift till?

Innan en behandling påbörjas tvättas alltid ögonbrynen noga. Steg ett är att göra dina hårstrån mjukar. När håren är uppmjukade ska stråna fixas och färgas och sedan avsluta behandlingen med en keratininpackning.

Behandlingen tar ca 45 min.
 

Är brow lift för alla? 

Rent krasst går det att göra behandlingen på alla men alla behöver inte brow lift. Vissa har naturligt lättkammade strån som håller sig på plats och som går att kamma åt alla håll man vill! Och då är brow lift en onödig behandling.

Brow lift är främst en behandling för dig med strån som växer neråt, bångstyriga strån och/eller glesa bryn där du inte kan göra en “comb-over” över tomrum och glesa partier utan att forma om stråna.

FÄRGNING

Vi erbjuder även frans & brynfärgning samt brynplockning för dig som vill ha mer markerade fransar och bryn.

Frans- & Brynfärg

Fransfärgning

Brynfärgning

Brynplockning