Första
Besöket

VAD ÄR EN ANSIKTSBEHANDLING?

Vad är det egentligen som händer under en ansiktsbehandling? Vad gör ångan? Hur kommer det sig att en terapeut får klämma pormaskar men att jag inte rekommenderas göra det själv? Vad är det med alla dessa lager krämer som läggs på under ansiktsbehandlingen? Frågorna är många och vi har bestämt oss för att bena ut detta i det här inlägget om ansiktsbehandlingar.

En ansiktsbehandling är ett av de bästa sätten att ta hand om din hud. Den rengör, peelar och ger näring till den del av huden som utsätts mest för sol, vind och orenheter.  En väl återfuktad hud kan helt klart hjälpa din hud att se yngre ut men framförallt blir du så ren och återfuktad som aldrig tidigare. Efter en behandling får du också värdefulla råd om det bästa sättet att ta hand om just din hud.  Viktigt är att du vänder dig till en erfaren, kunnig och licensierad hudterapeut som är passionerad av sitt arbete. 

Det kan finnas flera olika anledningar till varför människor söker sig till skönhetssalonger för att få ansiktsbehandling. Några vill få bort de svarta pormaskarna som många känner tar över ansiktet, en del vill bromsa åldrandet med djuprengöringen. Sen finns de som bara vill koppla av och få en meditativ stund samtidigt som huden blir glänsande ren.

Hur Ofta?

Redan efter en behandling kan du redan känna och se resultat men är du ute efter en långvarig effekten rekommenderas att du gör en behandling en minst en gång i månaden under en 3-6 månaders period och en portömning var sjätte vecka eller efter säsong. Det kan krävas fler beroende på hudtillstånd.

Tips & Råd

Terapeuten som vid det här laget kan allt om din hud kommer att berätta för dig hur du bör ta hand om ditt ansikte i hemmet och rekommendera rätt produkter. En del kunder kan känna att det är här terapeuten vill sälja på dig dyra produkter. Men hos oss så jobbar vi inte med provision och det finns inget sådant intresse alls hos terapeuten. Det är endast för att du ska få det bästa för ditt ansikte. Våra produkter kan kännas dyra men de är verkligen effektiva och värt sitt pris.

Vad ingår i en ansiktbehandling?

När du ligger inbäddad i en skön behandlingssäng släcks rummet ner, svallande musik sätts på i bakgrunden och håret täcks för med en handduk eller huvudband för att hålla borta produkterna. Då kan du bara blunda och slappna av. Nu börjar något fantastisk härligt.

Det första steget är noggrann rengöring med hjälp av varma handdukar, bomullskuddar eller special-svampar. De flesta professionella ansiktsbehandlingar börjar med en dubbel rengöring för att vara säkra på att alla orenheter är borta.

När huden är rengjord från smink och smuts kan terapeuten analysera din hud. Genom en starkt upplyst förstoringslampa bestämmer hon din grundläggande hudtyp. Är den fet, torr eller en kombination av dessa två. Faller den inom kategorin känslig eller normal? Hur ser hudförhållanden ut? Akne, pormaskar, , åldrande, solskada, uttorkning osv. Det är mycket som behöver tas reda på. Med hjälp av denna information och konsultationen tar terapeuten fram lämpliga produkter och anpassar behandlingen. Detta görs vanligtvis i samråd med dig så att du blir informerad om vad som händer under hela behandlingen. Om du vill såklart. En del väljer att bara få ligga tyst och har inget intresserade av vad som försiggår.

När hudterapeuten peelar huden används mekaniska och/eller kemiska medel för detta. Mekaniska peeling är en tvätt med en grusig konsistens. Denna gnuggas på i ansiktet i mjuka cirkulära rörelser och tar effektivt bort de dödade hudcellerna. Denna typ av peeling sker vanligtvis under ångan för att effektivisera skrubbandet.

När man talar om kemisk peeling används enzymer och syror för att lossna bindningen mellan hudceller. En snällare enzymbehandling kan utföras under ångan medan starkare kemiska peelingar utförs fristående. Behandling kan vara en del av ansiktsbehandlingen men de kemiska peelingar som tillhör de starkaste skiktet kräver en egen behandlingsform som är utanför den klassiska ansiktsbehandlingen. Denna typ av kemisk peeling görs med fördel i en serie av fyra gånger för ett långvarigt resultat.

De flesta ansiktsbehandlingar använder sig av en vapozon. En maskin som styr en tunn varm ånga i ansiktet. Detta är avkopplande och hjälper till att förenkla och mildra alla svarta och vita pormaskar som ska pressas ut. Det enda undantaget är om du har mycket känslig hud. Då är det inte lämpligt att använda sig av ånga.

Vid en portömning så klämmer vi försiktigt ut alla pormaskar, svarta som vita, om det finns ett behov av det. En del med känslig och tunn hy kan finna det här steget som obekvämt men majoriteten känner ett behag av att orenheterna lämnar kroppen. Gör inte detta hemma! Anledningen är att det är extremt viktigt med renlighet och rätt tryck. Annars kan det orsaka missfärgning och brutna kapillärer.

När ansiktet är rengjort på djupet så kan det göras en ansiktsmassage för att både stimulera huden och ansiktsmusklerna. Det här steget kan lämnas till förmån för portömningen som är det ett av de viktigaste stegen i en ansiktsbehandling.

Hudterapeuten väljer den mask som är anpassad efter din hudtyp och det tillstånd den befinner sig i. När masken är påstruken behöver den få verka för maximal effekt. Här lämnas du för dig själv och du får en härlig avkopplande stund. En del somnar medan andra passar på att bara njuta av den lediga stunden.

Nu appliceras en uppsjö av olika produkter. Det är ansiktsvatten, serum, fuktkräm och solskydd. Alla produkter tillhör är av det finaste slag. Vi använder oss av ett märke som är självklart för oss.